2 september 1971, Vancouver. Greenpeace is een feit. Deze strijdkracht werd opgericht om te protesteren tegen mogelijke kernproeven bij Alaska. Later werd het schip 'Sir William Hardy' gekocht en omgedoopt in de inmiddels wereldberoemde 'Rainbow Warrior'. Na een periode van soms heftige protesten om de groene vrede te bewaren, werd er teruggeslagen. Op 10 juli 1985 ontploften er twee bommen in de romp van de Rainbow Warrior. Hierbij kwam een bemanningslid om, omdat hij zijn fotomateriaal wilde redden. Door de enorme impact die deze gebeurtenis had, werd de groep nog hechter. Uiteindelijk is het schip gezonken, maar niet de kracht om verder te gaan. Inmiddels is Greenpeace een van de grootste organisaties als het gaat om het redden van het milieu.
Dit najaar gaat de documentaire 'The Waiheke Connection' in première. In deze documentaire wordt het leven van de, inmiddels ouder geworden, bemanningsleden gefilmd die nu samenleven op het eiland Waiheke in Nieuw-Zeeland. Middels prachtige beelden van toen vertellen zijn hun persoonlijke verhaal over de soms emotionele ervaringen en zetten zij bij sommige gebeurtenissen hun vraagtekens.
De documentaire is geregisseerd door Suzanne Raes. Zij schreef tevens het scenario, samen met Renske de Zwart. De muziek wordt gemaakt door Joris Oonk. IDTV Docs produceert de documentaire in coproductie met de NPS.
vrijdag 17 juli 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.